De kabels van het internet

Er liggen nogal wat kabeltjes om ervoor te zorgen dat wij met zijn allen kunnen internetten. Dit bericht staat ergens op een server, en ik heb geen idee waar de server staat. In de cloud is goede omschrijving. 

Via een ping, tweet, statusupdate, RSS of via een zoekmachineresultaat bent u, de lezer van dit bericht, hierop terechtgekomen. Dat klinkt heel simpel. Om dit mogelijk te maken is er een wereldwijd netwerk van aan elkaar geknoopte computers. Door te klikken op de link naar dit bericht gaat er een verzoek naar de server, en vervolgens wordt de juiste informatie weer naar de computer/laptop/smartphone/tablet/etc gestuurd.

Nicolas Rapp maakte zichtbaar hoe de kabels tussen de verschillende continenten lopen. De kaart is hieronder te zien, klik voor een vergroting. Meer informatie en illustraties zijn hier te vinden, daar is eveneens een kaart te zien van de internetkabels in Manhattan.

Internetkaart van de wereld

 

 

 

 

Advertenties

Over Marijn Krijger

Marijn Krijger is marketeer, blogger en webautochtoon. Specialist in: Strategie, Online marketing, CRM, Content en Analytics.
Dit bericht werd geplaatst in opvallend, Persoonlijk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s