Photoshop. Is de stormfoto echt? #Sandy

Photoshop is geweldig. Een foto bewerken is een kunst geworden, er zijn competities met fantastische creaties. In het tijdperk van social media zijn we ramptoerist, maar wel vanuit de luie stoel. Op Facebook, Twitter en Instragram zien we foto´s van wat er gebeurt aan de andere kant van de wereld. En we geloven graag dat de foto’s de realiteit weergeven.

Deze Amerikaan is klaar voor SandyEen aantal foto’s van de orkaan/tropische storm komt regelmatig voorbij op mijn timeline. Facebook en Twitter spannen de kroon. Als er op Instagram net als op Twitter een herpublicatie (Retweet) mogelijk was, dan zou ook dat kanaal volstaan met foto’s van orkanen, wolken en Amerikanen die zich wapenen tegen de storm.

New York

De foto die ik het vaakst voorbij zag komen is het Vrijheidsbeeld met daarboven een angstaanjagend wolkendek. Op Atlantic Wire wordt aangegeven dat de wolkenlucht te zien is op een foto uit 2004 waarop een Supercell Thunderstorm is vastgelegd. De foto hieronder laat het Vrijheidsbeeld zien aan de linkerkant en het originele wolkendek aan de rechterkant.

Het Vrijheidsbeeld met de donkere lucht van orkaan Sandy en de originele foto van de wolken.

Het is natuurlijk mooie symboliek zoals het Vrijheidsbeeld de storm trotseert. Een prachtige foto en met alle berichten dat New York wordt geteisterd door Sandy zou het ook nog eens waar kunnen zijn.

Wateroverlast

De uitlopers van Sandy komen aan in Hilversum, en inmiddels staan de straten blank. Er voer net een reddingsboot door de straat. Dat klinkt minder heroïsch dan een verhaal over het Vrijheidsbeeld.
Als er een foto van is, is het waar. Toch?

Een reddingsboot vaart op een ondergelopen weg in Hilversum

Advertenties

Over Marijn Krijger

Marijn Krijger is marketeer, blogger en webautochtoon. Specialist in: Strategie, Online marketing, CRM, Content en Analytics.
Dit bericht werd geplaatst in Beeld en Geluid, opvallend, Persoonlijk en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Photoshop. Is de stormfoto echt? #Sandy

 1. King Billy zegt:

  Omtrent het Vrijheidsbeeld speelt nog een aspect. Sinds Sept. 11 was het (deels) gesloten,ook vanwege renovatie, en ging afgelopen zondag weer open na een nog steeds lopende renovatie die tientallen miljoenen dollars kost. Ondanks de foto-shopping speelt dit emotionele moment en prompt daarover heen een mega-storm de New Yorkers parten. Niet alleen Hollywood heeft de rechten om fiction en non-fiction in elkaar over te laten lopen…
  http://edition.cnn.com/2012/10/25/travel/new-york-statue-of-liberty/index.html

 2. ramireziblog zegt:

  Ik kon het al niet geloven, het was te mooi om waar te zijn. Al met al vind ik het toch al een raar idee, al dat gedoe in New York. Het lijkt net of bepaalde films werkelijkheid worden…

 3. Marja zegt:

  Heel leuk gedaan, die foto met die reddingsboot die door de straat vaart…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s