Verhuizen

Binnenkort verhuis ik mijn blog naar mijn eigen domein. Een op WordPress gehost blog biedt voordelen, en ook wat nadelen. Over updaten van de software en de plugins hoef je je bij WordPress geen zorgen te maken. Het aanpassen van een thema of het uploaden van een eigen ontwerp is lastiger.

Doel

Het doel was een blog te ontwerpen waarbij ook minder gelezen posts beter worden gepromoot. Er moeten dus simpelweg meer berichten zichtbaar worden. Beeld is hierbij een belangrijk middel.

Inmiddels begint mijn blog vorm te krijgen, zo is het thema ingesteld, de achtergrondafbeelding geplaatst en zijn de blogs van marijn23 er geïmporteerd. Er is nog een hele to-do-list te gaan, voordat mijn nieuwe blog echt live is. Een aantal mensen vond het mooi, anderen vonden het nieuwe ontwerp niets.

To-do-lijst

De links naar afbeeldingen kloppen nog niet, de sharebuttons zijn nog in de testfase, het lettertype moet nog worden aangepast, alle youtube-links behoeven een kleine aanpassingen. Ik moet nog uitvinden hoe ik ervoor kan zorgen dat mijn trouwe lezers gewoon op de hoogte blijven. Ik hoop een manier te vinden om de het e-mailbestand en de RSS- en WordPress-readers mee te nemen. En dan zijn er nog de 301-redirects, die zijn uiteraard ook nodig.  Kortom, ik ben nog lang niet klaar.

De betaversie is al te vinden op www.marijnkrijger.nl

Advertenties

Over Marijn Krijger

Marijn Krijger is marketeer, blogger en webautochtoon. Specialist in: Strategie, Online marketing, CRM, Content en Analytics.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Verhuizen

  1. Ximaar zegt:

    Ik twijfel ook nog altijd over een eigen website met blog. Er zijn voordelen zoals je die hierboven noemt. Zelf vind ik uploaden met FTP ook een stuk handiger waar het foto-albums betreft. En ik zou dan ook weer m’n javascript-spielerei kunnen plaatsen. Vooral de afwezigheid van onmouseover vind ik bij wordpress.com een gemis. Toch werkt wordpress.com prima op snelle servers met weinig storing. Het beheer van de reaxi’s vind ik beter dan blogspot (waar ik javascript wel aan de gang krijg). Maar wat me vooral opvalt is dat WordPress.com goed en snel in zoekmachines scoort.

  2. Pingback: Verhuizing naar MarijnKrijger.nl | Marijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s