Serieus? Een rol van gekookte eieren.

Eieren koken lijkt zo makkelijk. Het koken kan allerlei problemen opleveren. Het ei kan barsten, ze zijn na het koken niet te pellen of de eieren zijn nog veel te warm om te pellen. En dan heb je nog de vorm van het ei. Snij een ei in plakjes en de plakjes van de boven- en onderkant zijn kleiner en er zit meestal geen eigeel in.

Eirol

Er is een oplossing voor. Echt. Voorgekookte eieren die al gepeld zijn, die niet zijn gebarsten en waar alle plakjes even groot zijn. Ergens is iemand op het geniale idee gekomen om het eigeel van het eiwit te scheiden. Tot zover niets vreemds, er zijn recepten genoeg waar alleen eigeel of alleen eiwit voor nodig is. Vervolgens is er een machine die het eiwit en eigeel kookt in de vorm van een rol.

De eirolmaker

De foto’s hieronder zeggen genoeg. Het is eigenlijk jammer dat je die machine ziet, stel je eens voor dat er een kip is die lange eieren legt. Misschien is het leuk voor Pasen. En is er ook een oplossing voor de ei-eters die liever een zachtgekookt eitje hebben?

een eirol maken, een rol gekookt ei maken

de eirol, een rol gekookt ei

Serieus? Een rol van gekookte eieren.

via Marijn Krijger
Serieus? Een rol van gekookte eieren.

Advertenties

Over Marijn Krijger

Marijn Krijger is marketeer, blogger en webautochtoon. Specialist in: Strategie, Online marketing, CRM, Content en Analytics.
Dit bericht werd geplaatst in Via MarijnKrijger.nl en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Serieus? Een rol van gekookte eieren.

  1. timmerark zegt:

    Tja…Ik zie chinese tekens? Daar doen ze wel meer dingen met eieren, onder andere honderd jaar begraven, of langer…

    Heb een leuk ‘recept’ voor je. Doe eieren in een schaal met water en zet deze in op de laagste stand voor 5 uur in de oven. Daarna krijg je bruin uitziende eieren die allemaal één platte kant hebben zodat je ze recht op kunt zetten. En ze smaken erg lekker (ze zien er niet zo uit). oorspronkelijk een Afrikaans recept waar een (dag lang) smeulend vuur de over vervangt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s