Noord-Korea

Noord-Korea heeft de telefoonlijn naar Zuid-Korea die door het Rode Kruis in stand werd gehouden afgesneden. En dit omdat Zuid-Korea samen met de VS de jaarlijkse oefening houden vlak bij de Koreaanse grens.

De oorlogsretoriek van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un leidt volgens Noordkoreaanse begrippen tot een onvermijdelijke oorlog.  Het leger is gemobiliseerd en klaar om tot de aanval over te gaan. Als Kim-Jong-un het daadwerkelijk tot een oorlog laat komen dan heeft hij weinig kans die oorlog te winnen.

Voor en na

De situatie van Noord-Korea voor en na de oorlog zal nogal verschillen. In onderstaande kaarten van Azië is duidelijk aangegeven hoe het zou kunnen eindigen.

Voor de Koreaanse oorlog

Voor de Koreaanse oorlog. Noord-Korea, kaart van Azië

Voor de Koreaanse oorlog.

Na de Koreaanse oorlog

Na de Koreaanse oorlog. Koreaanse Vrijheidszee

Na de Koreaanse oorlog

 

Noord-Korea

via Marijn Krijger
Noord-Korea

Advertenties

Over Marijn Krijger

Marijn Krijger is marketeer, blogger en webautochtoon. Specialist in: Strategie, Online marketing, CRM, Content en Analytics.
Dit bericht werd geplaatst in Via MarijnKrijger.nl en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Noord-Korea

 1. Realistischer is allebei weg. Een land dat atoomwapens bezig gaat echt niet alleen ten onder.

 2. colonialist zegt:

  Het zal beter zijn als dat, zou ik zeggen. Meer visgronden, ook.

 3. Met jou en jouw hele familie er hopelijk bij colonialist.

 4. timmerark zegt:

  Dacht je dat je ervan af was. Maar goed. Het is of de oude truc om aandacht (lees verzachting van sancties en geld en voedsel etc) of het gaat eindelijk goed mis. Kunnen we als wereld er ook nog wel bij hebben. De verdrijving van Sadam is wat mij betreft het enige goede uit die oorlog, maar als het echt (niet dus) om dictator verdrijving zou gaan hadden ze best wel in Noord Korea mogen binnenvallen. Wat die mensen daar te lijden hebben kan ik niet eens bevatten.

 5. king billy zegt:

  Een beetje onsmakelijke en suggestieve speculatie, eerlijk geschreven. Hoewel het Noord Koreaanse régime verachtelijk is, desondanks de moeite waard om eens iets te lezen over de (pollitieke) achtergronden van de scheiding tussen Noord en Zuid Korea, de jarenlange bezettting van Korea door Japan en het Amerikaanse expansionisme in het Verre Oosten voor de aanvang van WO2 in relatie tot de Amerikaanse atoombommen op Japan. Zo’n kaartje wil je de gewone burgers van Noord Korea toch niet aandoen?

  • Ik ken voor een deel de achtergronden. Hierbij moet ik wel vermelden dat ik dit vanuit mijn referentiekader lees en niet weet wat ik allemaal niet lees. De propaganda gaat altijd twee kanten op. Die van Noord-Korea wordt door de westerse propaganda afgedaan als onzin en als een karikatuur.
   En inderdaad, de gewone burgers van Noord-Korea gun ik gewoon een vrij en gelukkig leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s