Komt het nog goed?

“Komt het nog goed?” Deze vraag kreeg ik onlangs nadat ik vertelde over de handicap van mijn dochter. Deze vraag heb ik toen ze net geboren was vaak gehoord, en daarna heel lang niet. Natuurlijk komt het goed, maar wat is de definitie van goed?

“Komt het nog goed?” Ze gaat niet door het leven als andere kinderen. Ze gaat niet naar de basisschool, ze heeft spalken om te kunnen lopen, ze zit in een rolstoel, ze heeft haar eigen kamer (zie video onderaan dit bericht) met eigen badkamer, ze slaapt in een bed met hoge randen, ze praat niet. Ze gaat wel naar het kinderdagcentrum, ze kan haar rolstoel zelf rijden (en botsen), ze kan zelf staan, ze kan ook klimmen. Ze kan communiceren met haar eigen gebaren en oefent nu klanken. En ze kan genieten, heel hard genieten.

“Komt het nog goed?” Natuurlijk komt het goed, maar niet zoals er wordt bedoeld in die vraag. Mijn dochter leert in haar eigen tempo en dat is prima.

Komt het nog goed?

via
Komt het nog goed?

Advertenties

Over Marijn Krijger

Marijn Krijger is marketeer, blogger en webautochtoon. Specialist in: Strategie, Online marketing, CRM, Content en Analytics.
Dit bericht werd geplaatst in Via MarijnKrijger.nl en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Komt het nog goed?

 1. Blewbird zegt:

  Super! Heel veel plezier samen!

 2. Corline zegt:

  Wat heerlijk dat je dochter van het leven geniet. En ik hoop dat jullie, naast alle zorg(en), die je ongetwijfeld hebt, ook van haar kunnen genieten! Dan hoeft het niet goed te kómen, dan ís het gewoon goed.

 3. timmerark zegt:

  Mijn neefje van 11 verloor zijn moeder toen hij 11 oud dagen was. Hij bleek epilepsie te hebben, en door zuurstoftekort bij de geboorte een (leer)achterstand. En hij blijft klein, maar die kans hebben ze bewust genomen. Zijn moeder was ook een klein mens, en die mocht er ook wezen.

 4. timmerark zegt:

  Ik wou eigenlijk schrijven dat vooral mijn moeder die de tachtig nadert en veel, heel veel oppast er niet mee kan leven dat ze stervelijk is, dat ze misschien zal sterven voor hij volwassen is, voor ze weet hoe het met hem vergaan zal. Maar dat weet je nooit, hij zal ondanks zijn achterstand mooie herinneringen aan zijn oma en stiefopa hebben, dat weet ik zeker, en dat was de link naar jouw blog…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s