De typemachine is terug – zonder afleiding schrijven

Typemachine Hemingway Hemingwrite 1Klaar met de ipads en macs in de koffiebar. Zo ben ben je niet meer hip. Misschien kan je je baard laten staan en je draagbare pick-up neerzetten met je net gescoorde vinyl van een band die zo oncommercieel toch te te veel geld binnenharkt. Wat je nu nodig hebt: een typemachine!

En niet zomaar een typemachine, de Hemingwrite. Dit is een doelgerichte, afleidingsvrije schrijfmachine (zet dan natuurlijk wel je telefoon uit). Het simpele van vroeger wordt gecombineerd met moderne technologie. Backups worden gedaan in de cloud, papier is digitaal geworden en er is een integratie met Googledocumenten en Evernote. De naam is afgeleid van Ernest Hemingway (die ook de inspiratie is voor de zeswoordenverhalen). Dit geeft uitstekende associaties bij deze typemachine.

Typemachine Hemingway Hemingwrite 5Naast je getikte tekst is op het scherm met elektronische inkt de datum en de tijd af te lezen. Je getypte verhaal verschijnt in beeld en wordt direct opgeslagen. Er is een verlichting bij het e-inktscherm, zodat er met veel en weinig licht goed gewerkt kan worden. Maar liefst een miljoen pagina’s kunnen worden opgeslagen. Er is een wifiverbinding mogelijk, maar alleen om te synchroniseren. Er is geen browser of e-mailclient op geïnstalleerd. De hamers blijven niet hangen als er te snel wordt getypt en ook het printlint hoeft niet vervangen te worden. En dan is er ook nog een batterij die zes weken meegaat. Het toetsenbord met de witte toetsen is natuurlijk fantastisch.

Het lijkt me duidelijk, dit is de typemachine die iedereen nodig heeft. Het is nu nog een prototype, maar ik kan niet wachten tot ik de eerste Hemingwrite spot bij de koffiebar. Bij voorkeur mijn eigen Hemingwrite.

Typemachine Hemingway Hemingwrite

De typemachine is terug – zonder afleiding schrijven

via
De typemachine is terug – zonder afleiding schrijven

Advertenties

Over Marijn Krijger

Marijn Krijger is marketeer, blogger en webautochtoon. Specialist in: Strategie, Online marketing, CRM, Content en Analytics.
Dit bericht werd geplaatst in Via MarijnKrijger.nl en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s